Derfor skal du se på slagenergi når du velger slaghammer

26/4/2021

Slaghammerne fra Furukawa representerer det siste innen nytenkenede design og teknologi. Selskapet har produsert slaghammere i årrekker. Furukawa benytter kun det beste av materialer og råvarer under produksjon. Deres slaghammere er anerkjente for sin overlegne holdbarhet og slagenergi, og ved bruk av intelligens og innovativ teknologi tilpasses slagenergien i slaghammerne til materialet som skal knuses.

Slaghammere med mindre egenvekt 

Deres nye FXJ-serie utfordrer deres allerede regjerende posisjon. Hammeren har et smalt design, med mindre vekt og bedre prestasjonsevne. Slagernergien har økt med opp til 20%.  Designet er basert på et monoblokk-system som erstatter samlebolter. Med færre deler som er i bevegelse, reduseres også behovet for vedlikehold og nedetid. Slaghammerne anerkjennes den dag i dag for sin høye ytelse i forhold til vekt.

3 serier med slaghammere fra Furukawa 

Den minste FX-serien fra Furukawa er egent for bæremaskiner på 0,5-7 tonn. Slaghammerne har i dag fått et forbedret dempesystem og kan leveres med en ekstra støtdempende kasse.

F6LN og F9LN regnes som deres mellomstore serie. Til tross for å ha en mindre størrelse, er slaghammerne bygget opp som en stor hammer, med samme stabilitet og driftssikkerhet.

En slaghammer produsert av Furukawa egner seg svært godt til norske forhold, med en robusthet som sikrer deg selv i de vanskeligste forhold. Designet og produksjonen av selve meiselen i slaghammerne er basert på Furkawas årelange interne ekspertise om varmebehandling av stål, samt design og kundenes behov. Kombinasjonen av materialer av høy kvalitet og deres intelligens har gitt oss produkter med enorm prestasjonsevne.

Derfor skal du se på slagenergi når du velger slaghammer

Vekten vil naturligvis kunne si noe om størrelsen på slaghammeren, men den gir ikke et fullstendig beslutningsgrunnlag alene. Her vil nemlig slagenergi og spettdiameter gi et bedre bilde av slaghammerens arbeidskapasitet og hvorvidt den vil passe for jobbene du skal utføre. Her går vi nærmere inn på viktigheten av slagenergi og hvorfor det vil lønne seg å vite hvordan du beregner denne på egenhånd. Du kan også spørre oss om gode råd når du skal velge slaghammer.

Vekten på hammeren forteller ikke alt

Vekt er lett å forstå for de fleste, og det er nok mange som tenker at jo tyngre slaghammeren er, jo kraftigere er den og jo høyere er arbeidskapasiteten. Ofte vil en tyngre hammer også ha større kraft, men det vil ikke nødvendigvis alltid være tilfellet. Det er heller ikke slik at en dobbelt så tung hammer har dobbelt så mye kraft. Og enda viktigere – vekten på hammeren sier svært lite om dens arbeidskapasitet. Skal man sammenligne slaghammere er det viktig å se på spettdiameter, fremfor vekt. Spettdiameteren sier mer om størrelsen på hammeren enn det vekten gjør. Sammenligner man hammere fra ulike produsenter kan man oppleve 20 % forskjell i vekt på hammere med tilsvarende spettdiameter.

Dette forteller slagenergien oss

Slagenergi måles i Joule, og helt enkelt forklart forteller dette tallet hvor mye slagkraft du får ut av hammeren når du tilfører en mengde hydraulisk energi. Hammerens vekt har ingen direkte innvirkning på denne verdien.

Slagenergien kontrollerer du enkelt selv

Det er tydelig at kompetansen rundt slagenergi i bransjen er mangelfull. I dag finnes det heller ingen standarder for hva som kan skrives i en produktbrosjyre. Resultatet av dette er at tallene for slagenergi ikke alltid stemmer. Dermed kan også kundene ende opp med å kjøpe en slaghammer med en annen kapasitet enn det de har behov for. For å være sikker på at man kjøper rett produkt, anbefaler vi å sette seg inn i hvordan man beregner og kontrollerer oppgitt slagenergi selv. Nødvendige verdier skal finnes i produktbrosjyren, og beregningen kan gjøres på denne måten:➢ Et viktig tall man må vite om ved utregning av slagenergi er slaghammerens virkningsgrad, som er hvor mye effekt du får ut av 100 % tilført energi. Denne er normalt rundt 0,7 eller 70 %. Grunnen til at virkningsgraden aldri er 100 %, er at man alltid har et oljetap i et hydraulikksystem. Det er en viss lekkasje over alle komponenter (ventil, sylinder, pumpe, motor, slanger osv) Dette er et viktig moment som mange ikke tar med når de beregner slagenergi. Det gjør at man får et mye høyere tall enn det som faktisk er reelt.➢ Bruk formelen under til å regne ut korrekt slagenergi:

Vi er leverandør av slaghammere fra Furukawa 

Furukawa er verdens ledende produsent av hydrauliske slaghammere, med 150 års erfaring innen gruvedrift. 

Produktene fra Furukawa passer perfekt for fagfolk som stiller krav til sitt arbeidsutstyr!

Ankerløkken har vært norsk leverandør av Furukawa slaghammere siden 1982. Dermed har vi også opparbeidet oss høy kompetanse på deres produkter.

Kontakt oss for mer informasjon og hjelp med valg av slaghammer 

Vil du vite mer om produktspesifikasjonene til slaghammere, eller har spørsmål rundt beregning og betydning av slagenergi? Kontakt oss gjerne for mer informasjon. Vi hjelper deg gjerne med å velge rett slaghammer til dine behov.

Siste nytt

Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om produktene vi tilbyr

Kontakt oss