5 fordeler med å bruke pigghammer istedenfor sprenging

21/11/2022

Hydrauliske pigghammere er svært allsidige og kan bli brukt for en rekke ulike oppdrag. Spesielt hjelpsomt er det under riving, konstruksjonsarbeid og steinbryting.

I dag finnes det et bredt utvalg av kvalitetssikre pigghammere. Utviklingen med pigghammere har ført med seg en rekke fordeler i form av brukervennlighet og muligheten for å utføre meget presist arbeid. Disse funksjonene betyr også at en pigghammer kan være et bedre alternativ enn tradisjonelt sprengningsarbeid i enkelte tilfeller.

Under kan du lese 5 grunner til å velge en pigghammer fremfor sprengningsarbeid.

Blandede masser

Under sprenging kan det fort bli mikset en hel del ulike masser. Dette kan ha noe å si for kvaliteten for råmaterialene som blir hentet ut. Det kan også føre til at massene ikke egner seg for applikasjonene det er ment for.

Sprekkdannelser i massene

Eksplosiver kan føre til at det blir sprekkdannelser i massene som hentes ut. Dette kan også ha en betydelig effekt på salgsprisen til materialene.

Overflødig materiale

Når større masser med stein har blitt sprengt, fører det også med seg store mengder finere korn og støv. Ved bruk av pigghammer, har operatøren mulighet til å uthente bestemte mengder med steinmasser. Med mer presis uthenting av mineraler og stein, reduseres dermed mengden overflødige steinmasser.

Produksjonen stopper opp

Når det er tid for sprenging må anleggsplassen evakueres, slik at ingen er i fare for sprengningsarbeidet som skal foregå. Ved å bruke en pigghammer slipper du å måtte sette hele anleggsarbeidet på vent, og produksjonen kan fortsette samtidig som arbeidet med steinbryting foregår.

Bestemme fragmentasjon

En pigghammer har muligheten til å definere hvor fragmentert steinene skal være. Med steiner som har en definert størrelse, er det også lettere å fortsette det videre arbeidet ettersom de kan leveres direkte til nedstrøms knusere uten å måtte gjøre noe ekstra sortering.

Som du leste øverst i denne artikkelen er dette fordelene med å bruke en pigghammer fremfor sprengning. Vi har også tidligere skrevet en artikkel om pigghammere fra Furukawa og hvorfor dette er noen av de beste på markedet. Les mer om pigghammere fra Furukawa her.

Siste nytt

Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om produktene vi tilbyr

Kontakt oss